Je was al gewend aan een situatie waarbij je meest waardevolle data en applicaties niet meer door jezelf in een speciale server-ruimte zijn ondergebracht, geïnstalleerd en beheerd, maar bij een hosting-provider staan. Je risico’s had je daarmee al goed onder controle. Voor de zekerheid was met enorme pieken in gebruik van applicaties en opslag rekening gehouden. Je weet maar nooit. Je hoopt dat je provider ook op tijd die pieken signaleert en je wijst op de risico’s om vervolgens nog wat resources bij te schakelen. Dat je deze resources daarna nauwelijks nog nodig had zie je niet terug komen in je inmiddels opgehoogde maandelijkse factuur. En dan nog al die licentie-updates met bijbehorende down-time en installatiekosten. Kan dat nu niet anders?

Infrastructure as a service (IaaS) is een vorm van cloud computing. De infrastructuur wordt virtueel aangeboden. De hardware waaronder servers, netwerkapparatuur en de werkstations zijn verzorgd door CS Net. Jij betaalt alleen voor hetgeen daadwerkelijk gebruikt wordt. Dit geeft de gebruiker dus volledige vrijheid over de inzet van hardware. Het besturingssysteem en alle software staan in de cloud. Bij diefstal of uitval van hardware is gegevensverlies voorkomen. IaaS is een van de drie vormen van cloud computing. De overige manieren zijn platform as a service (PaaS) en software as a service (SaaS).

CS Net ontzorgt je van vragen over je IT-data-infrastructuur, zoals je fysieke of virtuele servers, plaats waar de data staat, spreiden van data om risico’s te vermijden, licenties, schaalbaarheid voor pieken en dalen, veiligheid, backup etc. Deze hele omgeving is namelijk onder te brengen in de veilige en volledig geautomatiseerde IaaS-omgeving van CS Net die ook nog eens 24/7 wordt beheerd, geupdate en gemonitord door de professionals van CS Net. En dat ook nog eens vanuit twee datacenters. CS Net brengt je alleen in rekening wat je echt gebruikt. Dat is nog eens zorgeloos en efficiënt werken.

 

IaaS

 

 
tags

PaaS