Hosting- en cloud-oplossingen hebben als overeenkomst dat ze allebei infrastructuur, beheer, ondersteuning en monitoring van applicaties buiten je kantoor bieden. De grote publieke cloud-leveranciers bieden echter volledige online Software-as-a-Service applicaties, die automatisch je organisatie faciliteren en continue hun (online) activiteiten synchroniseren. Voorbeelden hiervan zijn Office 365 en MS Dynamics CRM online. Deze diensten worden geleverd als multi-tenant of public cloud-diensten.

De echte voordelen van cloud behaal je pas wanneer er flexibiliteit vereist is. Echte cloud-oplossingen bieden volledige schaalbaarheid van infrastructuur, zoals bandbreedte, server-ruimte, opslagruimte en alles wat daaraan ondersteunend is. Maar ook flexibiliteit in het gebruik in de vorm van contractduur, aantal gebruikers per periode en betaalmethodes, zoals “pay per use”.

Een private cloud-oplossing is dan ook geen applicatie die publiekelijk wordt aangeboden, maar is specifiek voor een eigen doelgroep binnen een eigen netwerk. In tegenstelling tot een gereguleerde hosting-oplossing biedt het cloud-gedeelte van de private cloud-oplossing de gewenste flexibiliteit. Dit is met name van belang wanneer er fluctuaties zijn te verwachten in de grootte van de doelgroep van gebruikers danwel in de in te zetten resources voor de applicaties door bijvoorbeeld een campagne.

 

CS Net Signature Security Service