Er bestaan diverse vormen van hosting services. In feite komt het er op neer dat je niet alleen gebruik maakt van de beveiligde netwerk-faciliteiten van CS Net, maar ook van haar IT infrastructuur. Deze IT-infrastructuur bestaat naast servers, opslag, infrastructuur, back-ups, onderhoud, beheer en ondersteunende software natuurlijk over de 24/7 Signature Security Service van CS Net.

De twee meest gebruikte varianten van hosting services zijn virtual server hosting en fysieke server hosting. Je virtueel gehoste applicatie deelt de opslag en server met anderen en deze wordt onderling gescheiden met specifieke virtualisatie-software. Deze vorm van hosting wordt ook wel multi-tenant of Public Cloud genoemd. De overeenkomst zit ‘m namelijk in het delen van IT-resources. Klant-specifieke databases blijven gescheiden en hebben als beperking dat je maar beperkt mag afwijken van de standaard.

Het alternatief is fysieke server hosting, waarbij je applicatie op één of een aantal speciaal voor jou gereserveerde servers draait. Dit staat ook wel bekend als single-tenant of private cloud; alle resources zijn alleen voor jou gereserveerd. Dit biedt ook gelijk veel meer mogelijkheden voor specifieke wensen en aanpassingen.

 

CS Net Signature Security Service